Tips för nybörjargolfaren

Många är de som blir avskräckta att börja spela golf eftersom det tycks finnas så mycket att hålla reda på. Detta är väldigt synd eftersom golf är en mycket rolig och avslappnande hobby som nästan alla kan ägna sig åt. Grunderna för spelet är inte så svåra som vissa tror, och det är detta som är en del av tjusningen med golf – du kan tillbringa en hel dag med att lära dig grunderna och sedan en livstid med att göra ditt spel perfekt.golf drive

Hållning

Det första du ska tänka på när du börjar spela är din hållning. A och O här är att böja dig från din höftled och inte från din midja. Skillnaden må inte se påtaglig ut, men om du böjer dig framåt från midjan och upp så får du en rundad rygg och en ställning som är avsevärt svårare att få iväg bra slag från. Du ska även ha lätt böjda knän och placera dina fötter i linje med dina axlar. Slappna av i kroppen så att du mjukt och följsamt kan följa igenom svingen, och håll inte klubban för hårt.

Använd höften

Många nybörjare begår misstaget att helt lita på överkropp och armar när de genomför sin sving. När du höjt din klubba så ska du istället börja nedåtsvingen med höften och låta överkroppen ”följa med”. På så sätt får du både bättre precision och större kraft.

Golfklubbor

Lämna drivern i golfbagen och fokusera på wedgen i början. De långa klubborna är mycket svårare att hantera och du bör endast börja träna med dem efter att du bemästrat de kortare klubborna och den grundläggande tekniken. Detta är dock inte något som görs över en natt, så tveka inte att låta bli drivern helt och hållet under ditt första år.