Börja med golf

Har du funderat på att börja med golf men tvekat då du kanske inte riktigt vet hur det går till. Då kanske det är dags att sluta att tveka och göra slag i saken. Enklaste vägen till att börja med golf är att gå en Grönt Kort-kurs på någon golfklubb. Det är en nybörjarkurs för dig som vill börja spela golf. Du kontaktar en golfklubb där du bor så får du all den information om du du ska gå tillväga.

Grunderna i golf

Grunderna i golf är att slå golfbollen från det som kallas tee till green och få i golfbollen på så få slag som möjligt. Banorna som är 18 till antalet har olika längd och svårighetsgrader. Till en början så gäller det att du lär dig att slå bollen så långt som möjligt vilket går att träna upp. Du kan till en början få låna och prova golfklubbor på den klubb som du givetvis blir medlem i. Till en början så kan det räcka med 6 olika typer av golfklubbor. Du kan allt eftersom köpa på dig mer då du ser behovet av utrustning.

Varierande med golf

Du kan mycket väl spela golf individuellt men att spela i lag eller mot någon annan. Den som spelar bäst och vinner flest hål kommer att stå som vinnare i matchen. Då man spelar efter ett handicapsystem så kan alla spela mot varandra. Det är också ett bra sätt att se hur man själv utvecklas som golfspelare. Det är också ett socialt spel då den klubb som man är medlem i ofta anordnar sammankomster eller tävlingar. Det är varierande med golf och man behöver inte gå 18 hål utan kan spela ett par banor om man så önskar.