Få ordning på kroppen innan sommarens golf

Många ser på golf som en sällskapssport och tänker inte på att det finns sätt att träna golf som inte behöver vara på golfbanan.

Proffsgolfaren Jenny Hagman skriver på sin blogg jennyhagman.com, hur viktigt det är med fysträning som komplement för golfen. Din kropp mår bra av träning och det kommer därmed resultera i en förbättrad sving.

Om du är stel så kommer detta vara hindrande faktorer och kan påverka din golfsving negativt. Det finns en anledning till att de flesta proffsgolfare idag regelbundet är i gymmet och tränar. Genom fysträning och att bygga upp styrka kommer du bli mer explosiv och detta leder till mer effekt i svingen.

En mer explosiv rörelse med bättre rotation kommer göra att du slår längre och det vill väl alla? Kolla in här om du vill veta mer om hur du kan träna golf utan att slå ett slag.

Nedan listar vi 3 stycken övningar du kan göra i gymmet som kommer göra din kropp redo för golf. Marklyft, knäböj och burpees är 3 fantastiska övningar som arbetar stora muskelgrupper och aktiverar hela ditt nervsystem. Burpees kommer även ge lite extra flås vilket är bra för golfare, då man måste vara koncentrerad under en hel runda.