Ta med solskydd på golfbanan

De flesta i Sverige jublar när solen börjar visa sig allt oftare på våren. Det är inte ovanligt att folk börjar gå i shorts redan i april, trots att vårarna i Norden är ganska kalla.

Trots att vi älskar solen som är en bristvara, måste vi skydda oss mot den. Den kan ge upphov till hudcancer, ta reda på hur du skyddar dig genom att läsa online.

Tips för soldyrkare

Gillar du att vistas i solen och envisas med att vara ute även när den är som starkast på golfbanan kommer några tips. Ta på dig solhatt som skyddar ansiktet som är mest exponerat. Ta alltid på dig solkräm, speciellt om du vistas på öppna ytor utan skugga. Ha absolut inte sololja på dig och var inte ute för länge. Ta på dig täckande kläder i tunna material som andas, exempelvis linne eller silke.

Påverkan på din hud

Sol är delvis bra för huden eftersom dess strålar bidrar med D-vitamin som vi såväl behöver i Norden. Dock är för mycket solande dålig för huden. Huden åldras snabbare om du solar för mycket. Du kan riskera att bränna din hud om du vistas för mycket i solen och ökar risken för cancer. Hudcancer är vanligt på västkusten, förmodligen på grund av alla klipphäckande solbadare.