Gör golfen lite roligare

Golf är en rolig sport i sig själv men som med allt annat i livet så är det aldrig fel med lite hjälp. Vi tänker därför gå igenom fyra olika tips på hur du och dina golfkamrater kan göra rundorna än mer roliga.

Maskeradgolf

Golf är som sagt roligt. Att klä ut sig, eller kanske främst se andra utklädda, är också roligt. Med dessa två i åtanke vill vi att du föreställer dig en golfmaskerad. Detta påfundet är nämligen något som Svenskgolf.se har dokumenterat på golfbanan i Hofors. Runt omkring sig kunde man se golfare uppklädda som allt från clowner till fångar och raggare. Då maskeradkläder idag dessutom är så enkelt och billigt att införskaffa så finns det ingen ursäkt att inte anordna något liknande själv.

Bisque

Istället för att spela med handicap som finns för varje hål så kan man räkna ihop det totala handicapet man har och sedan tillåta att man fördelar dessa fritt under spelets gång. Detta är perfekt om det är något speciellt hål man har problem med och gör så att man helt enkelt kan spara sina handicap till dess istället för att slösa dem på hål där det går bra. Man måste dock berätta att man vill använda använda sina handikappoäng innan man slår iväg sin boll.

Samma klubba

Varför inte utmana dig själv genom att spela ett helt hål med samma klubba hela vägen? Den kanske tvåaste klubban att försöka är att använda sig av sin putter. I vidoen nedan försöker Any och Piers från Meandmygolf att spela ett par tre hål med endast en putter.