Passande klädsel på golfbanan

På en golfbana finns det några saker som är mer passande än andra. Beroende på vilken golfklubb det är finns det dessutom vissa saker som dess besökare inte får lov att ha på sig. I detta inlägg kommer vi skriva ner allt du behöver veta för att inte hamna i en obekväm situation ute på banan.

Vad är passande klädsel?

Golfen har en lång historia inom den övre samhällsklassen och klädseln är därmed formad därefter. På senare år har dock reglerna blivit lite mindre strikta och proffsen får numera ha på sig shorts under träningsrundorna, något som tidigare var förbjudet. Numera finns också de klassiska kostymbyxorna och pikétröjorna i sportmaterial, vilket gör kläderna mycket mer bekväma att använda när spelarna utövar sin sport. Det som anses passande är på de flesta banor putsade golfskor, långa chinos/kostymbyxor eller finare shorts. Pikétröja samt keps är det som bärs på överkroppen samt någon form av fleecetröja vid kallare väder.

Finns det något opassande?

På en golfbana förväntas du att vara klädd på ett sätt som anses passande både vid utövandet av sporten och vid sociala evenemang. Därför bör du inte komma till banan i mjukisbyxor och t-shirt.